Uppgradering till PCGiro 7 från äldre version

OBS! Viktig information till dig som uppgraderar till PC-Giro 7 från äldre version.
Version 7 använder som tidigare versioner en Programmapp och en Datamapp. Det är viktigt att version 7 får en egen Programmapp som inte är en som används av tidigare versioner. Vårt förslag är PCGIRO7. Det är också viktigt att Datamappen anges till samma som i tidigare version. När version 7 använder sig av samma Datamapp som tidigare version följer allt data med. Tidigare version avinstalleras inte. Det betyder att man kan omväxlande köra den äldre versionen eller version 7. Om Version 7 ger dig problem, använd den äldre versionen och rapportera problemet till IWARe.

Version 7 skiljer sig från tidigare versioner. Vi har tagit bort funktioner som inte är aktuella och funktioner som vi inte tror används av våra kunder. Om du saknar en funktion eller finner något fel vill vi att du rapporterar det till IWARe.
Nedan beskriver vi ändringar som kan få dig att dröja med uppgraderingen.

 • Användarprofiler i Fleranvändar-/Nätverks-versionen har tagits bort.
 • Bankgirot, Utlandsbetalningar
  Om du idag använder funktionen Utland Bg konverteras din mottagardatabas till ett nytt format vid första start av version 7. Tyvärr är det omöjligt att helt korrekt konvertera. Det beror på att i bankernas tidigare format användes samma fält för olika ändamål, vissa fält har tagits bort andra har tillkommit. Gå igenom din mottagardatabas, åtminstone när en mottagare används för första gången med version 7, och ändra det som kan vara fel.
  Under Inställningar | Avsändare väljer du som förut bank.
  Du kan f.n. välja Nordea CFP (P03), SEB (SISU), Handelsbanken (UTLI).
  Nordea Interpay är ett äldre format som Nordea inte kommer att stödja i framtiden. I version 7 används Nordeas Corporate File Payments (CFP), filtyp P03.
 • Löner Bg är borttaget. Ingen efterfrågan.
2019-11-10